PRAKTICKÝ PRŮVODCE

. . . . . . . . .  výběrem nezapomenutelných dárků

Chcete se i vy stát expertem na dárky? Potřebujete nové nápady? Už vás nebaví hledat inspiraci na internetu znovu a znovu?

Připravili jsme pro vás 7 praktických rad, na co se při výběru dárků zaměřit. Nakonec budete mít svůj vlastní seznam jedinečných a osobních tipů na dárky pro všechny blízké. 

Správná inspirace někdy ne a ne přijít. Už bylo dost zbytečností, které opět skončí schované ve skříni. Jindy máme chuť být originální. Nebo jen vystihnout prostřednictvím dárku to, co k druhému cítime. Dát najevo, jak moc pro nás znamená. 

My milujeme dárky a vše kolem nich. Obdarovat někoho vzbuzuje pocity štěstí nejprve u nás a pak u člověka, kterému dárek patří. Tak si to pojďte užít  s námi  a my vás provedeme bod po bodě. 

1. Komu chci dárek věnovat

Komu chci dárek věnovat Website 111

Následně jdeme ještě dál. Jedná se o člena rodiny, partnera, kamaráda nebo známeho, kolegu či šéfa? Mladší, nebo spíše starší ročník? Znáte se spolu dobře, nebo jen zběžně? Odpověďmi na tyto základní otázky se často přiblížíme k dobrému nápadu rychleji než čekáme. 

 

2. Příležitost,  ke které je určen

Příležitost  ke které je určen Website 111

Z pohledu výběru dají nejvíc zabrat opakující se události jako jsou narozeniny, Vánoce a konec školního roku. Taky se vám někdy stane, že si nemůžete vzpomenout, co jste darovali minule či předminule?  

Pokud  máte někoho, kdo je pro vás opravdu důležitý, určitě se vyplatí vzpomenout si včas na narozeniny, svátek nebo výročí. Zkrátka udělat radost alespoň jednou za rok, byť jen malou pozorností. 

 

3. Hodnota dárku

Hodnota dárku  111 Website

 

Říká se, že na ceně dárku nezáleží, důležité je vzpomenout si. Naše peněženka bude mít asi jiný názor. Není nic špatného na tom, určit si finanční limit. 

 

Máte to? Skvělé! To bylo celkem jednoduché, že? Nyní nás čeká ta těžší část. Udělejte si pohodlí, vemte si něco na psaní a jdeme na to.

 

4. Chci darovat něco….

Chci darovat něco Website

 

Co si přeji prostřednictvím vybraného dárku sdělit? Ať už je vaším cílem darovat něco praktického, vtipného nebo jen tak něco pěkného, mějte na paměti: Dárky jsou v první řadě od toho, aby udělaly radost vašim blízkým.

 

5. Vžijte se do těch, které chcete obdarovat

Popřemýšlejte, co všechno jste vypozorovali ze společných setkání. Jak tráví volný čas? O čem poslední dobou s vášní mluvili? Jaké mají záliby, koníčky?

Co je vystihuje?   Po čem touží?   Co dělají za práci?   Co je baví? 

Tip: Zkuste napsat odpovědi na tyto otázky bez většího přemýšlení. Prostě pište, co vás napadne. V této chvíli je jedno, co to je. Nechte své myšlenky, ať vedou tužku samy. Po sepsání činností a aktivit k nim začněte přiřazovat předměty, které nejvíce danou oblast vystihují. 

Máme pro vás pár námětů. Více si o nich přečtete v článku Jak vybrat ten správný dárek.  

 

6. Přání

Přiložení vkusného přáníčka k dárku je stejně důležité jako sůl při vaření. Jak by vám asi chutnalo jídlo bez špetky soli? Nezáleží, zda přání koupíte, nebo jen napíšete na papír pár slov od srdce. Vlastnoručně se podepsat je právě to gesto, které udělá velký zázrak. Z obyčejného dárku udělá neobyčejný. Dáváme tak najevo, jak moc nám na obdarované osobě záleží.

 

7. Zabalit, či nezabalit?

Určitě zabalit! To je ta třešnička na dortu. Velké finále vašich příprav. Moment překvapení pro obdarovaného. 

Představte si, jak velká škoda by to byla. Dali jste si neskutečnou práci s výběrem, přečetli celého našeho průvodce, poctivě prošli všechny body, koupili fantastický dárek. A předáte ho jen tak nebo ve starém balicím papíru? 

Pěkně zabalený dárek s mašlí určitě svědčí o tom, kolik péče jste dárku věnovali. Pro oslavence je moment překvapení ta úžasná chvíle plná očekávání. A přiznejte si, pro vás také. Čekáte na výraz tváře, když se dárek rozbalí. 

Doufáme, že díky našemu průvodci zažijete hodně krásných a neopakovatelných chvil.

Budeme rádi, když nám napíšete na darek@storybox.cz a podělíte se o jedinečné zážitky při předávání dárků. My je rádi zveřejníme. Vaše zkušenosti pomohou dalším lidem, přinesou inspiraci a mnoho radosti do života ostatním. A od nás také dostanete malý dárek. 

Kreativitě se meze nekladou a my z týmu StoryBOX vám přejeme, ať s lehkostí a hravě vyberete ty nejlepší dárky!