PROČ VĚNOVAT S DÁRKEM I PŘÍBĚH?

 

Zvykem je dávat k dárkům přáníčka s textem. Přejeme k svátku, narozeninám,

k Vánocům a obvykle ještě přidáme pár milých slov. 

My k dárkovým balíčkům vkládáme kartičku s originálním příběhem. 

 

 

Každý dárek má svůj příběh

 

Příběh dárku začínáme psát již při jeho výběru. Znáte to nadšení, když jste balíček konečně vybrali a držíte ho v rukou? To očekávání, jakou radost asi způsobí? Moment, kdy dotyčný dárek rozbalí a my vidíme jiskřičky v jeho očích. A tady to obvykle končí. Dárek předán, radost byla a hotovo. Omyl! Díky příběhu krásný pocit nevyprchá hned po jeho otevření, ale přetrvá ještě dlouhou dobu.  

 

Darujte obyčejnou věc neobyčejným způsobem

 

Jak z obyčejné hmotné věci můžeme udělat neobyčejný dárek? Na co v životě nejraději vzpomínáte? Na to, co jste dostali k narozeninám v roce 2014, nebo na ten pocit radosti a štěstí při rozbalení?

Říká se, že nejvíc nám utkví v paměti intenzivní pocity.

Možná si váš partner nevybaví, co jste dělali minulé výročí. Určitě si ale bude navždy pamatovat třeba vaše 3. výročí, které jste si užili společnou snídaní v posteli. Pomocí příběhu, který svým blízkým věnujete spolu s dárkem, v nich zažehnete emoce. Hezké vzpomínky přetrvají navždy. Navodíte totiž tu pravou atmosféru, aby si mohli svůj dárek vychutnat a pocítili záměr, se kterým jste jim ho věnovali.

 

Dárkem dáváme najevo, že se o naše blízké zajímáme

 

Jak píše Gary Chapman v knize Pět jazyků lásky, obdarovávání je jeden ze způsobů, kterým druhým projevujeme naši lásku a přízeň. 

Avšak to, co nemáme možnost říct nebo nám v danou chvíli nepřicházejí správná slova, můžeme předem napsat. Tak vznikly naše dárky s příběhem.  

 

Příběh je tou tajnou ingrediencí navíc, která z našeho dárku dělá výjimečný zážitek  

 

Jak to celé vzniklo a čím jsou dárkové příběhy unikátní?   

 

O dárkové příběhy si řekl život sám

Zakladatelka našeho e-shopu, Péťa, je tvořivá a zručná. Proto jednou pod vánoční stromeček vlastnoručně připravila levandulové balíčky, do kterých vložila levandulový sirup, šumivou bombu do koupele, ručně dělaná mýdla a pytlíčky.

Balíčky krásně zabalila a věnovala dvěma blízkým ženám. Obě si s úsměvem své dárky rozbalily. První žena hned věděla, kolik času a péče Péťa do přípravy dárku vložila. Ocenila levanduli v BIO kvalitě ze zahrádky. Pochopila, že Péťa tím chtěla říct, jak moc jí na ní záleží. Druhá poděkovala se slovy "levandulové pytlíčky jsou skvělé do prádla", pak dárek odložila.

Péťa si tehdy uvědomila, kolik jejich slov zůstalo nevyřčených. Levandulovým sirupem chtěla podpořit jejich tělo, aby bylo plné vitality a síly. Levandulovou bombou do koupele dopřát chvilku odpočinku a zklidnění. Darovat jim kousek přírody, relaxu a pohody v užitečné formě. Chtěla, aby jejich radost z dárku netrvala jen na okamžik při jeho převzetí, ale i několik týdnů poté. 

 

A jak to dopadlo? Inspirace překonala realitu a zrodil se StoryBOX