VÁNOČNÍ ŠÍLENSTVÍ UŽ NA PODZIM? I TO MÁ SVÉ VÝHODY

Také se vám ježí chlupy z toho, že léto teprve skončilo a místo podzimní atmosféry už začínají být vidět reklamy na vánoční dárky? Všichni víme, že obchody chtějí co nejvíc vydělat. Byl tady i pokus o “Vánoce v létě”, naštěstí se moc neujal. Když už ale tady tento trend máme, proč ho nevyužít ve svůj prospěch? 

 

Užijete si vánoční nákupy v klidu a pohodě

Pokud se začnete poohlížet po vánočních dárcích dřív i vy, má to svá pozitiva. Vyhnete se předvánočnímu shonu. Stát dlouhé fronty v přeplněných obchodech není nic příjemného. Loni jsme se zase stresovali z toho, jestli přetížené přepravní společnosti doručí online objednávky včas. 

Beige Gray Real Estate Business Advertising Website-11

Vyberete hezké vánoční dárkové balíčky, které zahřejí na duši

Znáte to nervování a shánění dárků na poslední chvíli. Také se vám stává, že nakonec ve spěchu koupíte cokoliv, jen ať už to máte za sebou? Později ale začnete pochybovat, jestli to vůbec byla dobrá volba. Mít dostatek času se zamyslet, jakým dárkem byste svým blízkým udělali radost, nemusí být na škodu.  A třeba vám dokonce mezitím nějaký skvělý dárek cvrnkne do nosu. Jako v pohádce Tři oříšky pro Popelku.  

Ušetříte

Ptáte se, zda je to vůbec možné? Ano, je. Stačí jít na to systematicky a trochu předem plánovat. Zabere vám to zhruba půl hodiny. Sepište si seznam lidí, které byste rádi obdarovali a určete si celkovou částku, kterou jste se rozhodli investovat. Celé kouzlo spočívá v tom, že si tuto částku rozdělíte mezi vaše známé podle vlastních kritérií. Tomu, kdo je vašemu srdci hodně blízký, pravděpodobně budete chtít věnovat dražší dárek. Od toho se odvíjejí částka pro další obdarované. V některých rodinách se dospělí sourozenci mezi sebou domluví, že si nebudou navzájem dávat drahé věci, ale jen maličkosti. Dělají tak proto, aby mohli dopřát větší potěšení dětem v rodině.

Když na to půjdete s předstihem, budete mít čas si promyslet, v jaké oblasti a v jaké přibližné hodnotě se budou dárky pohybovat. V podstatě tím ušetříte, protože Vánoce každoročně většině z nás pořádně provětrají peněženky. Navíc dárek, který vžene do očí jiskřičky, nemusí být vůbec drahý. Někdy stačí drobnost. Mnohem podstatnější je, s jakým záměrem je darován.

 Přečtěte si našeho praktického průvodce výběrem dárků, díky kterému letos pod stromečkem zazáříte. 

Beige Gray Real Estate Business Advertising Website-13